Cala de Ses Euphorbies



-El fet que jo no hagi trobat cap nom per aquesta cala és el motiu per el qual jo la he batejat (provisionalment potser) amb el nom de cala de ses euforbies o cala de ses lletereses. Les LLetereses arbories (Euphorbia dendroides) son vegetals que caracteritzen molt bé un sector d'aquesta cala; la imatge es del mes de Setembre i s'aprecien els seus brots encara joves, dons es tracta d'una espècie caducifolia inversa. La cala, tot i tenir una platja de sorra de meravella te un accés força difícil per terra (i a més desconegut per pràcticament tothom imagino dons encara no conec ni he vist mai a ningú que l'hagi visitada des de aquí) i per mar no hi ha una badia que ofereixi gaire protecció amb lo qual també resulta molt rar que alguna barca s'hi acosti. Tot plegat fà que l'indret es perpetui sense alteracions i sigui un bon refugi per a la flora.




El sector més sec i terrós de la banda esquerra de la cala (mirant a mar) està més desprovist de vegetació, lo cual permet entreveure la sorra de la caleta desde dalt la carena.


Tot i no tenir cap torrent d'alimentació al darrera, l'abundancia de sorra -oscil.lant segons els anys- li ve donada per els terrabastalls directes ocasionals i sobretot -imagino- per la deriva submarina que deu de transportar els sediments aportats per torrents importants de les cales veïnes.



-----------------------------------Estels de migdia damunt s'aigua

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada