Giverola


Giverola, una gran cala envoltada de parets gegantines, en canvi s'encaixa suaument cap al fons, on el relleu esdevé més permisiu. Si no fos per la presència del complexe d'apartaments podria tractarse d'un dels indrets més magnífics de la costa brava. El complexe es va edificar abans de que el territori fos declarat Espai Natural Protegit. Tot i així, val a dir que afortunadament en el cas de Giverola es va procedir amb una certa cura -comparat amb altres grans badies costaneres-. Les cases no sobrepasen certes dimensions i es camuflen una mica relativament a l'entorn natural.




Part de la badia de Giverola és manté verge de construccions, gràcies en gran part al rocam, cada vegada més abrupte quan més aprop de la sortida. .. Aqui sobre mostro Sa Cala des Bordims.





La Giveroleta (dreta) a l'altre banda, està conectada amb la platja gran de Giverola per un antic tunel de terra. Està constituida bàsicament per còdols però també s'hi troba una part de sorra. També hi han les restes d'un antic mur submarí, recobert d'algues, el qual facilitava la recollida de musclos o de crancs a aquells qui s'hi dedicaven quan la fauna no estava tant mermada com avui en dia. Del penyassegat penjen pins blancs (o pins bords com els coneix la gent de Tossa) els quals de tant en tant cedeixen i es desplomen provocant gran esclafit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada